Veerkracht

Over de training 
Veerkracht gaat over het vermogen om te herstellen nadat je te maken hebt gehad met een stressvolle of verdrietige gebeurtenis. In deze training leer je over wat veerkracht is en hoe je veerkachtiger kunt worden. 

De training begint met informatie over verschillende kenmerken van veerkracht en het opstellen van persoonlijke doelen. Sessie twee richt zich op het vergroten van zelfwaardering en zelfvertrouwen. Iemand leert om zonder oordelen naar zichzelf te kijken. In de derde sessie wordt er onderzocht hoe optimisme en positiviteit bijdragen aan veerkracht. Vervolgens staan we stil bij zelfregie en zelfsturing. Verbondenheid is het thema van sessie vijf, waarin iemand leert meer verbinding te maken met anderen, steun te geven en hulp te vragen. Tot slot wordt er inzicht gegeven in iemand zijn voortgang.

Voor wie? 
De training is bedoeld voor mensen die beter voorbereid willen zijn op een tegenslag en sneller willen herstellen van een vervelende of verdrietige gebeurtenis. Het is ook geschikt voor mensen die kampen met een (chronische) ziekte.

Wat leer je tijdens de training?
  • Zonder oordelen naar jezelf te kijken en soms liever voor jezelf te zijn
  • Hoe je jouw zelfvertrouwen kunt vergroten
  • Verbinding zoeken met anderen die jou kunnen steunen
  • Positief en optimistisch blijven 

Waar is de training op gebaseerd?
De training is ontwikkeld door Gezondeboel in samenwerking met psycholoog (i.o. tot GZ-psycholoog) Doriene van der Kaaden. Voor het programma is inspiratie gehaald uit de stroming van de positieve psychologie, mindfulness en Acceptance Commitment Therapy (ACT).

Tijdsindicatie: 3-9 weken 
Thema's
Dagelijks leven Ontwikkeling, drive en zingeving Leefomgeving