Werken met de programma's

Bij Villa-Positiva kun je zoeken op trefwoord, thema en levensfase. Je vindt informatie en online programma’s die passen bij jouw vraag. De programma’s zijn gemaakt door diverse experts en verschillen qua vorm, inhoud en intensiteit. Je kunt dus zelf kiezen. Bij twijfel kun je overleggen met je coach. 

Veranderen kost tijd

De online programma’s helpen je verder, maar je moet het zelf doen. De meeste programma’s hebben meerdere ‘sessies’ en ‘huiswerk’ tussendoor. Ons advies: zoek een rustige plek, neem je tijd, doe niet te veel sessies achter elkaar en maak het programma af.

Toegang tot programma's

Als je een programma wilt volgen, meld je je aan. Via de mail krijg je dan een bevestiging. Er zijn zowel zelfhulpprogramma's als programma's die je onder begeleiding kunt doen. Ook bij zelfhulp kun je coaching vragen.

Dashboard

Het dashboard is je eigen dossier. Hier kun je bijhouden wat je doet op het platform. Je vindt hier ook een aantal formats, bedoeld voor inzicht en overzicht op je situatie, vragen, doelen en acties. Of je die gebruikt, is afhankelijk van de situatie en je persoonlijke keuzes.

Zelf en samen doen

Je weet zelf beter dan wie ook wat er met jou aan de hand is en wat je anders wilt. Het mooiste is het dus als je zelf kunt opschrijven (en/of uploaden) wat belangrijk is. Als dat lastig is, kun je natuurlijk hulp vragen bij je coach of iemand anders. Dan doen we het gewoon samen.

Bekijk de programma's