Lekker Slapen

Over de training
Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Het verbeteren van je slaap heeft een positieve invloed op heel veel dingen in je leven. Zo zit je lekkerder in je vel, heb je meer energie en kun je je beter concentreren. Is goed slapen voor jou niet zo vanzelfsprekend? Kun je bijvoorbeeld moeilijk inslapen, doorslapen of heb je moeite met wakker worden? In deze training ga je hiermee aan de slag zodat je straks weer lekker kunt slapen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor mensen die last hebben van slaapproblemen. Deze slaapproblemen uiten zich in het slecht kunnen inslapen, doorslapen en moeite hebben met wakker worden. Als je de diagnose insomnia hebt, raden we je aan deze training te volgen onder begeleiding van een arts of psycholoog. 

Wat leer je?
  • Een slaapdagboek bijhouden om inzicht te krijgen in jouw slaapgewoontes
  • Goede (slaap)inrichting voor jouw slaapkamer
  • Ontspanning zoeken via oefeningen
  • Minder piekeren in bed

In vijf sessies krijg je handvatten aangereikt om je slaapproblemen aan te pakken. Gedurende het hele programma houd je een slaapdagboek bij. De training start met uitleg over slaapproblemen en je doet een korte slaaptest. Daarnaast staan we stil bij je slaapgewoontes en de slaapkamerinrichting. Vervolgens ga je aan de slag met ontspanning en kun je verschillende ontspanningsoefeningen doen. Daarna bespreken we je gedachten over slapen en piekeren in bed. De training wordt afgesloten met een nameting van de slaaptest. 

Tijdsindicatie: 5 weken
Thema's
Lichamelijke gezondheid Dagelijks leven