Cognitie: angst & depressie
Voor wie is het Cognitieprogramma bedoeld?
Het programma is geschikt voor jeugdigen en volwassenen. Het Cognitieprogramma kan worden ingezet bij mensen met depressieve- en angstklachten. Ook mensen met subklinische klachten of zonder klachten kunnen gebruik maken van het programma.
Hoe is het programma opgebouwd?
Het doel van het Cognitieprogramma is dat cliënten zich bewust worden van hun automatische gedachten en niet-helpende gedachten leren omzetten in helpende gedachten. Het programma is opgedeeld in verschillende modules waarin telkens een ander onderwerp behandeld wordt.
Het programma bestaat uit de volgende modules:
- Cognitiemodule 1: Introductie
- Cognitiemodule 2: Niet-helpende gedachten
Let op: zet hierna het gedachtedagboek klaar - Cognitiemodule 3: Gedachten en gevoelens
- Cognitiemodule 4: Herken patronen in je gedachten
- Cognitiemodule 5: Onderzoek je gedachten
- Cognitiemodule 6: Gedachten uitdagen
- Cognitiemodule 7: Helpende gedachten formuleren
- Cognitiemodule 8: Integratie helpende gedachten in het dagelijks leven
Je behandelaar kan verschillende modules klaar zetten. Elke module houdt vrijwel dezelfde opbouw aan. Jij kijkt eerst naar een video met theorie. Vervolgens wordt er een ervaringsverhaal getoond, zodat je een beeld krijgt van hoe het probleem aangepakt kan worden. Daarna volgt een aantal quizvragen over de zojuist bekeken video’s, waarna je zelf aan de slag gaat met een opdracht om het geleerde in de praktijk te oefenen. Elke module eindigt met een aantal adviezen om verder aan de slag te gaan met de oefeningen uit de module.
Thema's
4. Combihulp ~ Programma's met professionele supportOm je aan te melden voor dit programma is het nodig een account aan te maken.
Meld je aan.X
Chat
Zodra je een inlog hebt, kun je met ons chatten.
Let op!
Villa-Positiva is geen crisisdienst. Heb je acuut hulp nodig en/of is de situatie niet veilig voor jezelf of anderen? Neem dan contact op met je huisarts, Veilig Thuis of bel 112!